behagligt, Maggio.

Jag tycker om Veronica Maggio. Var skeptisk första skivan, idag vet jag inte varför, men purfärska Satan i Gatan känns riktigt bra. Väldigt vackert, lekfullt, poppigt och behagligt.

Trots att den spelas massor och hela tiden så har jag inte tröttnat. Första singeln Jag kommer är riktigt bra!



I övrigt så gillar jag låten Mitt hjärta blöder och Välkommen in massor. Även eloge till Christian Walz insats, både som kör, med-låtskrivare och producent på albumet.

Satan i Gatan på Spotify
Veronica Maggio – Satan i gatan

allas vår Britney.

Glöm Femme Fetale för en stund och titta på det bästa från vår pop-prinsessas historia. Barnsliga tofsar som övergick till alldeles-för-sexiga-danser-som-vi-försökte-imitera, catchiga refränger, kärleks-dilemman och allmänt galet bra poplåtar!! Jag avgudade Britney när jag var 8-13 år och älskar fortfarande de här låtarna (och ja, texterna sitter än)! 



Self Deception

Fick en skiva av en kompis för snart två år sen med ett band jag aldrig hört förut. Stockholms-baserade Self Deception med albumet Restitution, jag blev såld direkt. Med snabba riff, hårda trummor och sköna melodier så gör de kopiöst bra låtar!

Nu har de precis släppt andra albumet Over the Threshold vilket också imponerar även om jag måste säga att jag tycker det första albumet levererar desto fler hits (senaste albumet har dock en bättre produktion vilket höjer). Första singeln ut är The Shift - helt rätt val med tanke på att det troligtvis är albumets starkaste spår!




Här är några andra favoriter från albumet Restitution (2009)

My guiding light



Torn Down


Men det räcker verkligen inte här, gå in på Spotify och lyssna in båda albumen, du kommer tacka mig för tipset sen: Self Deception

Rise Against

bästa Rise Against! Seriösa och viktiga ämnen är ofta ett genomgående tema i bandets låtar, och deras fantastiska energi får mig att spela lufttrummor och bli upprymd gång på gång. En grym kombo!
Här kommer några favoriter från punk-rockbandet som dessutom är duuuktigt bra live!
Var så svårt att välja mellan alla bra låtar, så här är en länk till min Rise Against-spellista på Spotify.

Swing life away från albumet Siren Song Of The Counter Culture (2004)


Behind Closed Doors från albumet The Sufferer & the Witness (2006)


Savior från albumet Appeal to Reason (2008)


Help is on the way från albumet Endgame (2011)


High & Low

Lite mer sensuellt, härlig låt att ha i bakgrunden vad man än gör. Sen är ju Tove riktigt snygg i videon också. Här är senaste singeln från Tove Styrke! 


Frank Ocean

En snackis. Han finns bland annat med på senaste numret av Billboard-magasinet tillsammans med Odd Future och med rubriken "may just be the future of the music business". Vem är han? Egentligen - ingen aning, jag fick ett tips av min kollega. Jag gillar bara det han gör, den här singer/songwritern som lyckas göra riktigt bra grejer!

Strawberry Swing - orginalet gjort av Coldplay. Låten har fått en ny twist, härligare sång och ny text (faktiskt, hur mycket jag än älskar Coldplay).



Frank Ocean - Nature Feels

Ni kan för övrigt ladda ner hela albumet "Nostalgia, ultra" här.

Rihanna & Britney Spears - S&M

Tycker orginalet med Rihanna är rätt bra, men är osäker på om remixen med Britney är bu eller bä. Vad tycker ni?
Rihanna & Britney Spears - S&M (Remix) by LoveBritneynet

The Killers

Jag hörde "Somebody told me" för första gången när den släpptes i 2004 (från albumet Hot Fuss) och blev såld direkt. Det finns inte många dåliga låtar de gjort... hits efter hits som gör en glad. The Killers , som för övrigt förde mig och min kärlek samman under deras konsert på Hultsfredsfestivalen 2009. Här är två favoritlåtar från Las Vegas-baserade indierockbandet The Killers!

Bones från albumet  Sam's Town (2006)



Spaceman från albumet Day & Age (2008)

dance till the world ends

Britney Spears har fått en ny hype kring sig i och med sin senaste "Femme Fetale" som släpptes häromveckan. Det känns som många väntat på vad hon ska komma med. Första singeln "Hold it against me" var bra. Videon var helt okej med herregud vilken tydlig produktplacering... det skar ju i ögonen!

Den andra singeln "Till the world ends" är enligt min mening mycket bättre, både låtmässigt och allt omkring. Hon är snyggare, videon är snyggare... man VILL faktiskt dansa till den här. Go Britney!! och givetvis de viktiga personerna omkring henne: Låtskrivarna Max Martin, Alexander Kronlund, Kesha Sebert, Lukasz Gottwald och Dr. Luke som producerat tillsammans med Max Martin, samt Ray Kay som gjort videon!  (oj vad många de är!)


Roscoe

I förra inlägget tipsade om jag en grym kombo - indiegruppen Tegan and Sara med Trance-producenten Tiesto. Här kommer en redan jäkligt bra låt med rockbandet Johnossi, som blev ännu bättre med remixen gjord av härliga DJ-duon Rebecca & Fiona!

Johnossi - Roscoe (Rebecca & Fiona remix)


För övrigt är jag med och arrangerar en konsertupplevelse med Rebecca & Fiona, där också italienska DJn Congorock också ska köra ett helt set. Nu på Valborg 30 april! Det kommer bli grymt! läs mer här: http://www.facebook.com/event.php?eid=109092685836232

I feel you in my bones.

what rushes into my heart and my skull
i can't control, think about it feel it in my bones
what rushes into my heart and my skull
i can't control

i feel you in my bones
you're knocking at my windows
you're slow to letting me go
and i know this feeling oh so
this feeling in my bones

Tiesto ft. Tegan and Sara - I feel it in my bones.


Och en GRYM remix av debutanterna Nause.


En musikalisk talang med fingerfärdighet.

Kolla in den här pojken, det är kanske det mest imponerande ni sett på länge! Orginalet, med underbara YouTube-fenomenet Andy McKee är det jag först upptäckte för ett par år sedan och är absolut också värt att kolla in.


This is a song about peace.

Ett av mina absoluta favoritband är 30 seconds to mars. Ett band med så mycket kraft och känslor, så musikaliskt talangfulla med en sådan fantastisk energi på scenen. Här är deras purfärska musikvideo till "This is war" från albumet med samma titel som släpptes 2009!


Tunetastic = fantastic tune

Det rusar i hela kroppen, jag sprudlar, jag blundar, jag njuter, jag drömmer, jag tänker, jag skapar.

Jag startar nu den här bloggen för att få ur denna härliga känsla man får när när upptäcker nya känslor i nya och gamla låtar, när man blir sådär euforisk som man bara kan bli av musik. Kulturkickar och musikaliska resor i alla stilar och former. Det enda jag kommer vara säker på är att jag är berörd av det jag just upplevde.

Mitt namn är förresten Revin och jag är utbildad inom musik & event och jobbar i en inspirerande och kreativ musikbransch och lyssnar därmed på musik dagarna i ända. Ibland kommer jag bjuda på en gammal favorit, och ibland delar jag med mig av det absolut färskaste! Tänk på att jag bara delar med mig av musiken via länkar eller YouTube och alla rättigheter tillhör upphovsmännen. Så om ni gillar det ni hör: stötta dem och köp musiken! :-)

Det vore synd att inte ta tillfället i akt och låta er njuta av något så fantastiskt som radio protector.


Artist - 65daysofstatic / Titel- Radio Protector / Album - Escape From New York


Följ min blogg med bloglovin

RSS 2.0