Savage Garden

En av de första skivorna vi köpte hem var Savage Garden's självbetitlade album från 1997. Jag minns att jag älskade låtarna redan då, men jag har inte tidigare tänkt på deras storhet, förrän ungefär 12 år senare när jag blev nyförälskad i deras musik.
Vilka fantastiska låtar! Välskrivna och så lätta att relatera till... går nog aldrig ur tiden.

Här kommer några (av många) grymma låtar från älskade Savage Garden!







I'm a fan of holding hands and letting go...

Adrenalin och uppror! Här har vi ett grymt danskt rockband som får mig att tänka på industrilokaler, demonstrationer och rebeller (och lite på Tyskland också). Nephew, här med låten "Police bells & Church sirens" från albumet "DenmarkDenmark (2009).

Så mycket bra dansk musik... behöver helt klart större utrymme i Sverige!

You could have it all if you want it

Här är en gammal favorit innan helgen tar fart.. en låt jag brukade spela i trappen i högstadiet med mina fina vänner. Vilka minnen!

Razorlight - Golden Touch (Up all night från 2004)


Bloc Party

Bloc Party har jag gillat sedan "Silent Alarm" släpptes och den givna favoriten blev snabbt "Banquet". Ett band som helt enkelt sprutar energi och gör mig genast på bra humör!

Nu har jag snöat in mig på deras album "Intimacy - Remixed" från 2009 med edits från olika DJs, artister och producenter - där ibland Armand van Helden och Mogwai.
Jag tycker dock att albumet börjar riktigt bra och sedan tappar den tyvärr lite av energin mot slutet. Här ska ni däremot få höra några spår som enligt mig är de bästa på albumet..

Bloc Party - Ares (Villains Remix)

Bloc Party - Halo (We have band dub)


Hela albumet finns att lyssna på på Spotify..


RSS 2.0